Циркунівська громада
Харківська область, Харківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Від початку року на Харківщині сотні осіб обрали службу за контрактом

Дата: 23.11.2023 10:51
Кількість переглядів: 38

Возможно, это изображение 4 человека и текст

Лічені дні відділяють Олександра Ашурова з Харкова від моменту, коли піде на військову службу за контрактом у Збройних Силах України. На реалізацію цього бажання бути військовим у нього пішло понад рік. У районному ТЦК та СП йому постійно відмовляли, бо були певні проблеми зі здоров’ям та має двох неповнолітніх дітей.

Паралельно із лікуванням чоловік активно займався спортом. У результаті наприкінці жовтня прийшов до військової установи повністю готовим до армійських навантажень. Тому днями Олександра включили до команди призовників-контрактників.

— Як би пафосно це не лунало, але хочу служити, аби мої діти жили під мирним небом, — каже Олександр Ашуров. — Мій сусід та найкращий друг від минулого року воює в підрозділі воїнів-прикордонників. Моя ж совість дотепер не дозволяла спокійно жити. У свої 35 років підтягуюся на перекладині близько 25 разів, щоранку пробігаю 3-4 кілометри. Все це посприяло тому, що мене попередньо направлять до однієї з частин ДШВ, де керуватиму бойовим дроном. Про останнє ще торік і мріяти не міг.

Тим часом до Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки приніс документи, необхідні для призову, 21-річний харків’янин Микита Жуга.

— Заради служби на професійній основі добровільно полишив третій курс очної форми навчання в цивільному виші. Я поки що не супервоїн, але хочу скоріше приєднатися до тих, хто зараз на передовій. Як мені сказали в РТЦК та СП, перші тижні служби проведу в навчальному центрі, опановуючи спеціальність оператора-навідника протитанкової керованої ракети. Мені вже надали письмову згоду для проходження служби в одній з окремих штурмових бригад Сухопутних військ. Тому поки все йде за моїм життєвим планом, — вважає Микита Жуга.

Через перебування на фінальному етапі свого призову не приховує радості й Данило Сазонов із міста Чугуїв.

— Маю посвідчення водія та тракториста-машиніста сільгосптехніки. Останнім часом ремонтував автівки на СТО. Проте я завжди думав про своє успішне майбутнє і професійне зростання. Вважаю, що в цьому плані армія виступає найкращим варіантом. На жаль, далеко не всі мої друзі поділяють таку думку. Та мене зараз більше турбує те, як витримати навантаження в навчальному центрі Сил територіальної оборони, — зауважив Данило Сазонов.

Як повідомили в Харківському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, від початку року кількість тих, кого вони вже відібрали, вимірюється сотнями.

— Приблизно з трьох-п’яти кандидатів для служби за контрактом ми вибираємо лише одного чи одну, але повністю готових до армійських навантажень, — пояснює офіцер Харківського обласного ТЦК та СП майор Олег Щирський. — Певну кількість призовників-контрактників направляємо напряму до бойових частин через наявність необхідного фаху. Переважна ж більшість — їдуть опановувати різні спеціальності у відомчих навчальних центрах.

Фото автора
Дмитро Горбунов
Кореспондент Інформагентство АрміяInform


https://armyinform.com.ua/.../vid-pochatku-roku-na.../
#Контракт_Харківсьакий_ОТЦК_та_СП
#Будь_ЗСУ 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних