Циркунівська громада
Харківська область, Харківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційна листівка для ВПО

Дата: 26.09.2023 12:46
Кількість переглядів: 63

Послуги та програми служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб:

  • Реєстрація, як безробітних та допомога в пошуку роботи (затверджено Постановою КМУ від 30 березня 2023 р. N 446);
  • Державна програма єРобота. Надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (затверджено Постановою КМУ від 21.06.2022 № 738)
  • Надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (затверджено Постановою КМУ від 20 березня 2022 р. № 331); 
  • Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації (затверджено Постановою КМУ від 24.03.2023 № 264); 
  • Видача ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, в тому числі ВПО (затверджено Постановою КМУ від 20 березня 2013 р.       № 207).
  • До уваги внутрішньо переміщених осіб!!! — Вінницька обласна військова  адміністрація

Актуальні контактні телефони:

  • Гаряча лінія Харківського обласного центру зайнятості з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 17:00 за телефонами: 063 847 83 67, 067 728 97 45,  097 970 40 68.
  • Telegram-канал онлайн-підтримки Харківської обласної служби зайнятості https://t.me/KharkivOCZ, де можна отримати будь-яку консультацію щодо послуг служби зайнятості;
  • контакти благодійних фондів, громадських та волонтерських організацій:
  • Громадська Організація «ВПО України» 066 600 77 88
  •  «Станція Харків» 0 800-408-400 Пн-Нд з 11.00 до 17.00. (дзвінки безкоштовні).

 

Отримати консультацію в приміщенні Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості можна з 9:00 до 16:00 (пн.-пт.) за адресою  вул. Шевченка, 137-А (станція метро Київська).

 

Перелік програм за участі міжнародних гуманітарних організацій, спрямованих на допомогу в працевлаштуванні ВПО

 

(за даними моніторингу з відкритих джерел та ресурсів Мінреінтеграції)

 

  • Українсько-британська IT-ініціатива Project Ukraine запустила міжнародну платформу FindRefuge для підтримки українців, які потерпають від війни. Щоб отримати допомогу, потрібно зареєструватися на сайті та заповнити цю онлайн-форму.

 

  • Постраждалі від війни громадяни з Київської, Чернігівської та Полтавської областей можуть взяти участь у проєкті перекваліфікації від Міжнародної організації з міграції (МОМ). Проєктом передбачена можливість для 300 мешканців зазначених регіонів, включаючи внутрішньо переміщених осіб та осіб, які повернулися у громади, пройти навчання й опанувати такі нові спеціальності:швачка; кондитер; · бухгалтер; тестувальник програмного забезпечення; водій вантажного автомобіля; перукар; манікюрник та інші.

 

Для мікропідприємств:

 

Для малих підприємств:

 

 

  • Благодійна організація «СОС Дитячі Містечка» оголосила грантову програму на створення або відновлення бізнесу. До 150 тис. гривень можуть отримати батьки родин із дітьми з-поміж ВПО, які проживають чи зареєстровані в одній з областей: Полтавській, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій або Львівській. А також мають чинний статус ФОП, який вимушено призупинив діяльність. Або якщо ВПО готові відкрити його протягом найближчого місяця. Організатори планують підтримати не менше сотні підприємницьких проєктів. Сумарний бюджет конкурсу – 10 млн гривень.

 

  • В Україні працює кар’єрний проєкт для жінок «ВОНА хаб». Проєкт реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA Ukraine) за фінансової підтримки Посольства Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA). Це місце, де жінки, які постраждали від війни, можуть знайти підтримку, отримати роботу та професію. Для цього спеціалісти безкоштовно навчають новим спеціальностям і навичкам, допомагають у працевлаштуванні й навіть у розвитку власного бізнесу. Вибір професій різноманітний: від ландшафтного дизайнера до оператора дронів, а кар’єрні консультанти працюють з кожною жінкою індивідуально. Всього працює 7 просторів – у Києві, Львові, Ужгороді, Луцьку, Чернівцях, Запоріжжі та Дніпрі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних