A A A K K K
для людей із порушенням зору
Циркунівська громада
Харківська область, Харківський район

Пенсійний фонд України

Дата: 02.04.2021 08:25
Кількість переглядів: 2535

 

Харківський відділ обслуговування громадян № 18 (сервісний центр) повідомляє:

  Перерахунок пенсій з 01.04.2021 року працюючим пенсіонерам

Згідно з розділом IV Положення відомості до Реєстру застрахованих осіб, зміни, уточнення до них вносяться в електронній формі в автоматичному режимі на підставі завтності, що подається страхувальником.

Законами України від 19 вересня 2019 року № 115 “Про внесення змін до Закону України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб та № 116-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб” змінено подання звітності про нарахування єдиного внеску на заггальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, передбачено щоквартальне подання звітності про нарахування єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб до податкового органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки та порядку, що встановлені Податковим кодексом України.

Вперше обєднаний звіт за січень, лютий та березень 2021 року платники будуть подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Відповідно, відомості за 2021 рік на теперішній час відсутні у Реєстрі застрахованих осіб.

Що стосується перерахунків пенсій з 01.04.2021 року працюючим пенсіонерам повідомляємо наступне :

Пенсіонери, які після призначення (перерахунку) пенсій продовжували працювати та набули не менше 24 місяців страхового стажу, мають право звернутися до територіальних управлінь Пенсійного фонду України із заявою для проведення відповідного перерахунку пенсії. Обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії, здійснюється не раніше дня, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії, за даними, наявними в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Також потрібно звернути увагу, що запровадження з початку 2021 року єдиної щоквартальної звітності з єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб (замість щомісячної) позначиться на строках звернення за перерахунком пенсії та його проведення. Адже дані про страховий стаж та заробітну плату у реєстрі застрахованих осіб відображатимуться не раніше середини наступного кварталу. На момент звернення за перерахунком, як це було раніше, у реєстрі застрахованих осіб може не бути даних про те, що особа відпрацювала 24 місяці страхового стажу, у зв’язку з чим органи Пенсійного фонду відмовлятимуть у прийомі заяви на перерахунок пенсії, і рекомендуватимуть звернутися пізніше, коли така інформація відобразиться у зазначеному реєстрі.

Стосовно автоматичного перерахунку пенсії з 1 квітня, який провадиться за умови наявності 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку пенсії) станом на 1 березня ц.р., то зазначений перерахунок і надалі провадитиметься без звернення пенсіонера на найбільш вигідних умовах, тобто з урахуванням стажу після призначення (перерахунку) пенсії, або з урахуванням стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії (абзац п’ятий частини четвертої статті 42 Закону № 1058). 

У 2021 році автоматичний перерахунок пенсій, за інформацією Мінсоцполітики, наданої на запит Федерації профспілок України, з урахуванням термінів надходження квартальної звітності із сплати єдиного внеску, провадитиметься у травні-червні, з датою перерахунку з квітня місяця, тобто із проведенням відповідної доплати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.